KOCHAM CIASTECZKA, ale dbam też o Twoje bezpieczeństwo. Więcej o ochronie danych przeczytasz TUTAJ. Klikając Akceptuj, wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek w celu usprawnienia korzystania z witryny.

Prezentownik 2021: co kupić foodie pod choinkę?

Prezentownik 2021: co kupić foodie pod choinkę?

Bombka w kształcie pieroga, smakowite smarowidło, t-shirt z sernikiem – w tym prezentowniku każdy znajdzie coś dla siebie! Prezentownik 2021 to Wasz przedświąteczny ratunek!

Smakołyki

Prezenty dla foodie, czyli osób, które ponadprzeciętnie interesują się jedzeniem mogą być prawdziwym wyzwaniem! Dlatego właśnie przychodzę z odsieczą – prezentownik 2021 to zbiór najwspanialszych smakołyków, książek, ceramicznych cacek i innych podarunkowych wspaniałości.

Zanim posłuchasz: Przygotuj koniecznie notes i ołówek – przyda się do notowania co i dla kogo kupić. I do spisywania tego, o czym marzycie Wy!

Jak słuchać? Rozsiądź się wygodnie na kanapie, zaświeć lampki na choince i odpal świeczkę o zapachu piernika. Niech wymyślanie upominków dla bliskich będzie pryzjemnością, a nie przykrym obowiązkiem.

Co potem? Nie ma innego wyjścia – czas na zakupy! Wybierz się na Targi Rzeczy Ładnych, zamów prezenty przez Internet albo przespaceruj się po wybranych sklepach – nie zapomnij o chociaż wstępnej liście, będzie Wam łatwiej i o żadnym prezencie nie zapomnicie.

Posłuchaj podcastu Prezentownik 2021 – dla foodies i nie tylko!

Prezentownik 2021 – jak kupować prezenty?

Pytanie wydaje się banalne i oczywiste. Ale! Nie do końca. Mam dla Was kilka wskazówek, o których czasami zapominamy. Wiem, że dzięki nim kupowanie prezentów będzie zwyczajnie prostsze.

Po pierwsze, wybierając prezenty, kierujmy się gustem obdarowywanej osoby. Znowu – wydaje się to bardzo oczywiste. Zastanówcie się, ile razy kupiliście coś, bo Wam się podobało, a obdarowywana osoba była średnio zadowolona? Kiedy kupujemy prezent, warto zadać sobie pytanie, co wybrałaby bliska mi osoba i na tej podstawie dokonać wyboru. Podarek nie musi podobać się nam, ważne, żeby podobał się obdarowywanemu.

Po drugie, kupujmy lokalnie. Wiadomo, czasami to nie jest możliwe, ale warto zanim zamówimy coś z Wielkiej Brytanii czy Stanów Zjednoczonych, rozejrzeć się wokół siebie. Może się bowiem okazać, że w Polsce, a nawet w Waszym mieście, powstają wyjątkowe rzeczy, które będą świetnym prezentem.

Po trzecie, nieważne jakim budżetem dysponujemy. Mamy tyle różnych możliwości, że wystarczy trochę kreatywności i prezent gotowy. Polecam też prezenty produkcji własnej – czy to jedzeniowe, czy rękodzielnicze. Zobaczycie, że mogą wywołać więcej radości niż niejeden bardzo drogi prezent.

Prezentownik 2021 – moje propozycje

Na razie wrzucam tutaj tylko listę, w najbliższych dniach zaktualizuję wpis o zdjęcia tych produktów i opisy.

Jedzenie:

Smarowidła Sticky Blenders

Smarowidła GOOD NOOT

Miód od Kulmy

Miód Pasieki Sadowskich

Piernik Igi Sarzyńskiej Wzrusza Toruń

Czekolady Deseo Przeczytaj mój artykuł o tych czekoladach!

Wytrawne słoiczki od Kocharza

Chutneye i konfitury La Koguta

Przetwory z cytryn Cytrynowe Królowe

Nalewka Wiśniewski Sprawdź mój artykuł o Wiśniewskim!

Wódka Frant

Ebook Marty Śliwickiej i Tosi Kolo „Jadalne prezenty”

Subskrypcja wina Modern Wine Club

Kubek termiczny na wino HydroFlask

Subskrypcja kawy Coffeedesk

Drip Hario

Ceramika:

Slowpresso

Kolekcja porcelany Ślad człowieka z projektu Ludzie z fabryki porcelany

Ozdobne półmiski Révolte Zobacz mój artykuł o Révolte!

Naczynia Look At Me Plates

Naczynia Ende x Waliszewska

Targi Rzeczy Ładnych

Naczynia Trzask Ceramics

Naczynia Nodi

Naczynia Czynie Ceramics

Naczynia MOSKO

Naczynia ÅOOMI

Naczynia Lawa

Zestawy Polski stół

Książki:

Bartek Kieżun „Hiszpania do zjedzenia”

Maia Sobczak „Jedzenie i inne namiętności”

Michał Korkosz „Rozkoszne”

Marianne Pfeffer Gjengedal, Klaudia Iga Peres „Nienasycone”

Aleksandra i Daniel Mizielińscy, Natalia Baranowska „Daj gryza”

Łukasz Garbal „Wedlowie. Czekoladowe imperium”

Stanley Tucci „Taste: My Life Through Food”

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux „Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa”:

Witold Szabłowski „Rosja od kuchni”

Świąteczny KUKBUK

Ebooki:

PizzaGirlPatrol o Sycylii

Maciej Je o Zakopanem

Zabawy Jedzeniem o kluskach

Marta Śliwicka i Tosia Kolo o surówkach i ucztach

Inne rzeczy:

Ubrania, akcesoria i dodatki do domu Pan Tu Nie Stał

Jedzeniowa biżuteria Hetman Jewelry

Gry planszowe:

Top Kitchen

Mamma mia

Sushi go!

Kosmetyki Ministerstwo Dobrego Mydła

Bombki Baubles

Bombki DOM Store

Wycieczki do winnic i degustacje online

Kartki świąteczne

Może Cię też zainteresować