
Kluski leniwe: przepis dla zabieganych
Smak dzieciństwa? Kluski leniwe! Najlepiej podsmażone na maśle i serwowane z rumianą bułką tartą. Ich nazwa nawiązuje do łatwości przygotowania, to idealny pomysł na szybki obiad. Sprawdźcie mój przepis...
Od niemal 10 lat tworzę teksty związane z kulinariami. Interesują mnie ludzie i ich historie, a przy tym kocham dobre jedzenie – czy może być lepsze połączenie? Piszę też o dobrych produktach i pięknych przedmiotach. Masz pomysł na współpracę? Napisz na pozywkaa@gmail.com!
Chcesz mnie lepiej poznać? Masz pytania? Zerknij w zakładkę O mnie lub napisz!
napisz do mniePiszę teksty nie tylko o jedzeniu. Kocham wywiady, ale piszę też recenzje, felietony, relacje.
Nagrywam podcasty dotyczące współczesnej kultury jedzenia, historii dań i produktów. Nieraz Cię zaskoczą!
Opowiadam chcesz dowiedzieć się więcej o historii polskiej kuchni albo polskim stretfoodzie? Zabiorę cię na prywatną wycieczkę kulinarną po najlepszych miejscówkach!
Tworzę wideo poświęcone inspirującym miejscom i wyjątkowym rzeczom.
Dziennikarstwem kulinarnym zajmuję się od ponad 10 lat. Początkowo pisałam do lokalnych tytułów, tworzyłam także stronę Have a Bite Śląsk o śląskiej gastronomii.
Od maja 2024 jestem redaktorką prowadzącą portal kukbuk.pl. Teksty, z których jestem szczególnie dumna:
Wywiad z Przemkiem Klimą „Mam obsesję na punkcie gotowania”
Wywiad z Bartkiem Kieżunem „Kocham Neapol, ale rozumiem, że można go nienawidzić”
W latach 2023-2024 byłam częścią redakcji portalu foodservice24.pl, czyli najlepszego portalu dla branży gastronomicznej – znajdziecie tam wywiady, newsy czy teksty o trendach. Wszystkie moje artykuły dla „Food Service’u” znajdziecie tutaj.
Dla portalu foodservice24.pl tworzyłam również odcinki podcastu Serwis! – zostawiam Wam link do ciekawych rozmów! Moje odcinki oznaczone są grafikami w kolorze zielonym.
W 2023 roku stworzyłam także 8-odcinkowy cykl podcastów „Smakołyki” dla RMF Classic+. Wszystkie odcinki dostępne są tutaj.
W latach 2018-2020 pracowałam dla portalu MojeGotowanie.pl. Prowadziłam też kulinarne wycieczki dla Eat Polska.
Cykl podcastów „Smakołyki” dla RMF Classic+
Podcast Serwis! dla foodservice24.pl:
Smak dzieciństwa? Kluski leniwe! Najlepiej podsmażone na maśle i serwowane z rumianą bułką tartą. Ich nazwa nawiązuje do łatwości przygotowania, to idealny pomysł na szybki obiad. Sprawdźcie mój przepis...
Najpierw rozlega się trzask łamanej tabliczki. Gęsty, pistacjowy krem powoli wypływa ze środka. Urocza dziewczyna uśmiecha się do kamery i bierze duży kęs. Czekolada (dubajska!) chrupie – głośno i...